Workshop Kimchi maken

Kimchi is het nationale gerecht van Korea en is súper gezond. Het bekende groentemengsel is namelijk gefermenteerd. Bij het fermenteren zetten micro-organismen rauwe producten om in producten die onze darmen beter kunnen verteren. Deze techniek is waarschijnlijk al zo oud als de mensheid, alleen zijn we er in de afgelopen eeuw van vervreemd geraakt door de komst van de koelkast. Nu er steeds meer kennis komt over het belang van gezonde darmen voor onze algehele gezondheid, komt fermenteren weer in de belangstelling.

 

Tijdens deze workshop leer je meer over de voordelen van fermenteren en over de relatie met onze gezondheid. Maar natuurlijk gaan we ook aan de slag met het maken van onze eigen kimchi. Aan het eind van de workshop begint het pas echt: je eigen dosis goede micro-organismen gaan voor je aan het werk om een gezond potje groente bij elkaar te borrelen.

 

Let op: de wachtlijst van kimchi maken is een fictieve datum. Je meld je dus aan voor de wachtlijst van de workshop op 23 januari.

 

 

 

  
  
  
LocatieDatumTijd

Klaprooslaan 13-B, Groningen

23-01-2025 of 06-03-2025

15:00-17:00

 

Prijs: €15,-

 

Locatie: Klaprooslaan 13-B

 

Taal: Nederlands