Kombucha: het alcoholvrije alternatief voor deze zomer 

De zomer staat weer voor de deur! Hét moment om lekker op het terras te zitten met een drankje. Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrij, maar zijn wel uitgekeken op altijd weer dezelfde frisdrankjes.

 

Tijdens dit practicum gaan we experimenteren met het maken van alcoholvrije drankjes op basis van kombucha. Kombucha is een gefermenteerd drankje, meestal op basis van thee. Het is goed voor je microbioom en algehele gezondheid. Het wordt gefermenteerd met behulp van een SCOBY. Met kombucha kun je volop variëren.

 

Tijdens deze workshop leer je hoe je kombucha maakt. Daarnaast gaan we experimenteren met het toevoegen van smaken. We gaan samen proeven en je gaat met je eigen SCOBY naar huis, zodat je aan de slag kunt om je zomer alcoholvrij(er) te maken.

 

Meenemen

Een lege schone (jam)pot die gesloten kan worden. 

 

 

 

Datum

TaalLocatieTijd

15 mei

NederlandsParadijsvogelstraat 10, Groningen15.00 - 17.00
12 juniEngels Paradijsvogelstraat 10, Groningen15.00 - 17.00
26 juni NederlandsParadijsvogelstraat 10, Groningen15.00 - 17.00

 

 

 

 

Prijs: €10,-

 

Locatie: Paradijsvogelstraat 10

 

Taal: Nederlands & Engels